De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

30 sep 2022 SIPS 1 Lage Zwaluwe

SIPS gebruikt acupunctuurpunten om middels de spiertest te bepalen wat voor type stress door het individu ervaren wordt en om het individu te helpen de stress efficiënter af te voeren. 

Met SIPS beantwoordt Ian de vraag; wat is de 'energie' waar kinesiologen mee werken?

Alle cellen maken gebruik van het meridiaansysteem om de homeostase in het lichaam te helpen behouden, maar gestresste cellen kunnen soms de homeostase niet hervinden en na verloop van tijd zal de gezondheid eronder lijden. Met SIPS kunnen de gestresste type cellen worden gereset, waardoor de eigen heling plaats kan vinden.

Sips identificeert het type stress van cellen. Door vervolgens weerstand en elektrische stroming in de cellen te normaliseren, komen de cellen en dus ook organen of structuren terug in zijn/haar eigen potentieel zodat heling plaats vindt.

SIPS werkt op de fysiek etherische, emotionele, mentale, etherische en elektrische niveaus van het lichaam om de heling van het hele lichaam te bevorderen. SIPS kan uiterst effectief zijn voor pijnverlichting (bijvoorbeeld het verspreiden van stress in een gekwetste knie door te werken met die type cellen van bv betrokken spieren, pezen, ligamenten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof en ontstekingsprocessen, terwijl ook eventuele vastzittende emoties, angst of herhaalde blessures worden erkend ), het identificeren van  energetische onbalans van wortels van chronische ziekten; verbetering van cognitieve functies en leerproblemen; en helpen bij het hormonale evenwicht.

Ian Stubbings creëerde de eerste SIPS-workshop en beschreven door Dr. Charles Krebs als een manier om de 'Powers of Stress'-procedure in Toegepaste Fysiologie (ontwikkeld door Richard Utt) te vereenvoudigen. Deze protocollen waren effectief voor het omgaan met 'vastzittende' spieren, maar tijdrovend. SIPS zorgt voor diepe balansen die alle stressoren in één keer op een snelle en effectieve manier 'online' brengen, door direct met acupunctuurpunten als energiesysteem te werken.

Elk niveau van SIPS heeft als uitgangspunt één bepaalde auralaag (beschreven door Ann Brennan). Door de te onderscheiden lagen van de aura te koppelen aan bepaalde energie kon Ian Sips punten aanreiken voor elke laag en nauwkeurig omschrijven op welke manier de punten binnen die laag teruggebracht kunnen worden naar het optimale potentieel van zichzelf.

De fysiek etherische laag wordt in SIPS 1 in detail uitgelegd, zodat je goed begrijpt hoe deze energiesystemen werken, hoe het auraveld weerspiegelt in het menselijk lichaam en terug spiegelt naar deze laag.

SIPS Kinesiologie is een van de meest innovatieve en krachtige kinesiologietechnieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Het is een briljante doorbraak die het werken in je praktijk zal veranderen. De SIPS technieken geven je toepassingsvormen die je meteen in al je balansen kunt integreren.

In totaal zijn er 8 cursussen (die op elkaar voortbouwen) die de opeenvolgende lagen van de aura weergeven in Sips punten en tevens het herstel van het  juiste potentieel. Tevens worden in extra cursussen sommige aspecten verdiept uitgewerkt bv BAP gekoppeld aan SIPS 1 en 2 omdat daar body alignment aan de orde is, zo zijn er nog een aantal.

SIPS 1 niveau: fysiek-etherisch niveau, 3-daagse cursus

Bij SIPS 1 leer je de theorie van het werken met SIPS en het werken met SIPS structuur punten zoals o.a. Spier, pees, ligament, bloedvoorziening, lymfedoorstroming, zenuwstelsel. Zeer bruikbaar voor spiercorrecties, pijnklachten en bijvoorbeeld het balanceren van reactieve spieren. Daarnaast bevat het een mooie correctiemethode om de stabiliteit van een gewricht te balanceren. 

In SIPS 1 krijg je tevens punten tot je beschikking voor het Limbische systeem (Primaire overlevingsemoties ) en voor de bijnieren i.v.m. stress die invloed heeft op het bewegingsapparaat.

 

 

De leerdoelen van SIPS 1 zijn:

 • Kennis nemen van de theorie waarom het lichaam het eigen potentieel niet kan benutten voor heling en het SIPS Menselijk Lichaam Energie Systeem èn het werken met het SIPS protocol.
 • Kennis nemen van de theorie omtrent proprioceptie en de werking van het zenuwstelsel in relatie tot spier-  en peessensoren.
 • Het balanceren van overgefaciliteerde en ondergefaciliteerde (spier)circuits.
 • Spieronbalansen als gevolg van problemen in pezen, ligamenten,  inclusief retinaculum en peesbladen etc. te balanceren.
 • Het reduceren van pijn in spieren en lichaamsweefsel.
 • Het balanceren van gewrichten, ten einde hun functie beduidend te verbeteren.
 • Een dieptebalans van het kniegewricht door voor meer gedifferentieerde spiertesten de gevonden type celstress op te heffen waardoor de spieren of pezen bv een hernieuwde balans verkrijgen.
 • Het balanceren van primaire emotionele stress en bijnierstress die van invloed kan zijn op het bewegingsapparaat.
 • De eerste correctiemethode van de SIPS methode (meridiaanmatrix) toe te passen.

Na afloop van de cursus ben je in staat om …

 • Op een gemakkelijke manier te werken met het SIPS protocol.
 • Op een efficiënte manier spieren, pezen,, banden, gewrichten etc. te balanceren en de eerste emotionele stress te reguleren.
 • Te werken met de meridiaanmatrix.

 

Wat je nodig hebt voor SIPS I is: 

- Minimaal Touch for Health I t/m III 

- De brugmodule ( 1 avond voorbereiding op SIPS in onderling overleg voorafgaand aan de cursus)

 

Uren: 21

Irene Hin

0168-482225
0611381028
Over Irene »

30 sep 2022

01-02 oktober (op 29 september in de avond de brugmodule = voorb
9.30 uur - 17.00 uur
Inschrijven is mogelijk t/m: 21-09-2022
Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeswijzen
Princenhil 37
Lage Zwaluwe
Vrije keuze module

Kosten Cursus: € 330,00
Kosten Materiaal: € 30,00

Totaal Kosten: € 360,00

Inschrijven

Ik schrijf me in voor SIPS 1:

Lees de Voorwaarden → en ons Privacy statement →
Irene Hin