De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

22 apr 2025 Zicht op Woordblind Culemborg

Een stresssituatie ontstaat wanneer je belemmerd wordt in je eigen stijl van leren. Op school is er meestal 1 methode van leren. Als dat niet aansluit op jou manier, is dat niet verkeerd, maar wel heel stressvol! Dat betekent niet dat er niets aan te doen is.

Begrip krijgen voor je leerpatroon en wat er gebeurt onder stress kan erg veel inzichten geven in jou manier van leren, jou manier van lezen, spreken, jezelf uiten, horen, zien, ervaren,…

Het leerpatroon wordt ook wel de persoonlijkheidsstructuur of dominantiepatroon genoemd en geeft de structuur aan van het brein. Mensen hebben verschillende persoonlijkheidsstructuren, dat is bekend maar niet altijd geaccepteerd.

Als je leerpatroon verandert wanneer je overstapt van iets wat je leuk vindt om te doen naar bv lezen, dan is er een grote kans dat lezen zoveel stress geeft, dat er een aantal systemen een ‘shutdown’ krijgen (zoals ogen en oren).

Tijdens de cursus Woordblind leer je met behulp van spiertesten wat jouw leerpatroon is, hoe je daar rekening mee kan houden tijdens het leren, wat ermee gebeurt onder stress en hoe je dat kunt corrigeren. Hierdoor vergroot je het plezier in leren (of bv lezen).

De samenwerking tussen de twee hersenhelften is van groot belang bij het goed verwerken van informatie. Je leert tijdens de cursus Woordblind dus om die samenwerking te gaan balanceren én stimuleren.

Ik werk met de Online Leer Omgeving. In de Online Leer Omgeving (OLO) staat veel achtergrondinformatie die enorm verdiepend is en extra tools en inzicht geeft om met dit schitterende materiaal aan de slag te gaan.

Lees er alles over op mijn site: Zichtverbreders route

Lees alles over de cursus, aanmelden, OLO voor Zicht op Woordblind en meer op mijn site.

Inge Burgerhof

Inge Burgerhof

06-28263250
Over Inge »

22 apr 2025

3 dagen: 22, 23 en 24 april incl Online Leer Omgeving
9 - 16 uur
Inschrijven is mogelijk t/m: 08-04-2025
0 van Minimaal 4 deelnemers
0 van Maximaal 6 deelnemers
Begrip door Inzicht
Duizendblad 11
Culemborg
Verplicht te volgen module

Kosten Cursus: € 345,00
Kosten Materiaal: € 20,00 + 60,00 Online Leer Omgeving (OLO) module Zichtverbreders
Kosten Verblijf: € -

Totaal Kosten: € 365,00 + OLO

Inschrijven

Ik schrijf me in voor Zicht op Woordblind:

Wil je gebruik maken van de Online Leer Omgeving die beschikbaar is voor deze module?


Lees de Voorwaarden → en ons Privacy statement →
Inge Burgerhof
Inge Burgerhof Inge Burgerhof Inge Burgerhof Inge Burgerhof