De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Zicht op Woordblind

Basis Leren Zichtverbreders

De cursus Zicht op Woordblind is een cursus voor mensen met minimaal Touch for Health 1. Deze cursus is een onderdeel van het Edu-Kinesiologie-programma bij TOPKI en geeft veel mogelijkheden om door oefeningen en beweging de hersenhelften beter te laten samenwerken.

Zicht op Woordblind is de eerste cursus in de reeks "Leerproblemen herkennen en overwinnen met behulp van Kinesiologie". Tijdens deze cursus leer je de functies van linker- en rechterhersenhelft, hoe ze niet zonder elkaar kunnen en wat ze je ieder apart als talent te bieden hebben. Om deze samenwerking te bewerkstelligen werken we met oog- en ooroefeningen, kruisloopbewegingen, totale bewegingsoefeningen en leer je vooral te testen hoe, waar en wanneer je blokkeert, zodat je er aan kan werken en zo de onbalans kan herstellen.

De leerdoelen van de cursus Zicht op Woordblind zijn: 

  • welke functies hebbende  linker- en rechterhersenhelft?
  • oefeningen voor oog-hand co√∂rdinatie,
  • balanceren van de onbalansen,
  • bevorderen van leerprocessen,
  • welke spieren ondersteunen de verschillende houdingen? 
  • kruislopen wanneer en waarom?
  • en nog veel meer en veel meer...

Na afloop van deze cursus heb je veel informatie en oefeningen tot je beschikking op het gebied van leerprocessen en het testen en balanceren van de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft.

Coby Schasfoort is de schrijfster van het boek Zicht op Woordblind en heeft deze cursus samengesteld. De cursus wordt op verschillende locaties in het land gegeven. Kijk op de cursuskalender voor de data.

Verplicht te volgen module
Aantal uren: 24
Online Leeromgeving beschikbaar
Verplichte vooropleiding: Touch for Health 1
Vervolg: Zicht op Leefblind 1

Agenda Zicht op Woordblind


Trainers van de module Zicht op Woordblind