De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk voor Energie en Beweging | Monique de Groote

Trainer

Jarenlang werkte ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ik was altijd bijzonder geboeid door de verschillen in alle leerlingen. Mede daarom zocht ik steeds naar nieuwe manieren om bij elke leerling het beste naar boven te laten komen.

Ruim 25 jaar geleden kwam Touch for Health op mijn pad. Je mag gerust zeggen: ik raakte besmet met ‘het virus’. Daarna volgde ik diverse cursussen en specialiseerde me in Edu-Kinesiologie. Ik werd Brain Gym® instructeur vanwege de unieke combinatie van eenvoud en effectiviteit.

Brain Gym® is tijdens mijn jaren in het onderwijs echt een waardevolle ondersteuning gebleken: zowel als hulp bij het leren, als voor het verbeteren van motivatie, concentratie en sfeer in de klas. Sindsdien hoort Brain Gym tot een van mijn meest gebruikte methodes.

In 2000 startte ik mijn kinesiologie-praktijk; de Praktijk voor Energie en Beweging. Inmiddels werk ik als conform-hbo opgeleid kinesioloog, SNRO geaccrediteerd.

Als Brain Gym®-instructeur geef ik sinds 2002 een aantal keer per jaar de cursus Brain Gym®101.

Enkele jaren geleden is mijn pakket uitgebreid met twee nieuwe licenties:

- als Teacher Building Block Activities; Bouwsteen Activiteiten. Deze activiteiten (oefeningen) zijn ontworpen door Cecilia Koester, MEd. Zij is de oprichtster van Movement Based Learning. Met deze bouwstenen verstevig je het fundament van waar uit je cliënt zich verder ontwikkelt en leert.

- voor The Essential Tool, module 1. Deze methode is ontwikkeld door Terry Webb en komt rechtstreeks voort uit Brain Gym®. The Essential Tool is een coachingsinstrument dat snel inzicht geeft in de aandachtspunten van de cliënt. Je kunt het dus ook inzetten om de veranderingen te monitoren. 

Vanuit mijn eigen ervaringen in en buiten het onderwijs is dit mijn missie: dat Brain Gym ook in Nederland inburgert en ingebed raakt in het onderwijs, op het werk en in het dagelijks leven! Opdat we beter functioneren door te bewegen..

Praktijk voor Energie en Beweging
Monique de Groote
Oortveldlaan 56
6713 EM Ede
0318-616183
moniquedegroote AT gmail DOT com
www.braingym-ki.nl