De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Movement Based Learning

Edu-Kinesiologie

Stevige stapstenen voor de ontwikkeling…

Movement Based Learning biedt bewegingen, Bouwsteen Activiteiten, die het zenuwstelsel versterken en de integratie van de reflexen ondersteunen. Deze helpen om een stevig fundament te creëren van waaruit zowel een kind als volwassene zich verder kan ontwikkelen, groeien en leren. Movement Based Learning is eenvoudig in de praktijk toe te passen. Geschikt voor alle leeftijden, voor mensen mét en zonder mentale en/of fysieke uitdagingen. Om thuis, op school, het dagverblijf of bij de therapie in te zetten.
Movement Based Learning geeft je extra mogelijkheden om het leren te ondersteunen en prestaties te optimaliseren op alle gebieden van het leven.

Bij deze workshop krijg je een uitgebreid cursusboek. En een internationaal erkend certificaat.
Deze eendaagse training vormt een mooie aanloop naar de cursus Brain Gym®101, maar is daar ook een waardevolle verdieping van.

Ontwikkeld door:
Movement Based Learning werd ontwikkeld door Cecilia Koester. Zij werkte vele jaren met kinderen en volwassenen met zowel mentale als fysieke uitdagingen. In het begin gebruikte Cecilia Brain Gym-oefeningen in haar werk. Deze waren echter niet altijd even gemakkelijk uit te voeren voor haar doelgroep, die met zware uitdagingen te kampen had. Ze begon een zoektocht naar alternatieven, volgde opleidingen, deed research en ondervindingen. Dit leidde tot deze speciale activiteiten, die een positieve uitwerking bleken te hebben bij iedereen: jong en oud; met en zonder beperkingen.

De leerdoelen van Movement Based Learning zijn:

  • het kunnen toepassen van de 7 Bouwsteen Activiteiten welke stimulerend werken voor de voeten, rug, ledematen, romp, ogen en oren
  • Het kennen van de drie lichaamsdimensies en hun overeenkomstige intelligenties; en de relatie met het leren 

Na afloop van Movement Based Learning ben je in staat om te werken met de 7 Bouwsteenactiviteiten met als doel de ontwikkeling van de cliënt te stimuleren.

Overige module
Aantal uren: 7
Verplichte vooropleiding: geen
Vervolg: Brain Gym® 1.01

Agenda Movement Based Learning


Trainers van de module Movement Based Learning