De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk de Bolderik | Eveline Hund

Trainer

Even voorstellen: In het fantastische werkveld van de kinesiologie ben ik heel enthousiast over Brain Gym®, het beweegprogramma uit de Educatieve Kinesiologie (afgekort Edu-K). Toen ik lang ziek was en veel klachten had door een hersenletsel (=NAH) leerde ik mbv Brain Gym® heel anders omgaan met mijn situatie. Ik kreeg mijn concentratie en vreugde in het leven weer terug. Deze waardevolle ervaring bracht mij een heel nieuwe carriere: in mijn Praktijk begeleid ik met een hersenletsel naar een gebalanceerd leven. Ik leer ze Brain Gym® waardoor zij meer energie hebben, rust in hun hoofd en een glimlach op hun gezicht. Het is mijn missie deze zeer geblokkeerde mensen verder te helpen. Ook is het mijn missie het concept Het Dynamische Brein in de zorgsector te introduceren. Deze visie van het brein is nodig om mensen met een chronische aandoening van het brein of zenuwstelsel een betere Kwaliteit van Leven te geven. Heel graag zie ik dat de reguliere zorg hier de complementaire zorg, in het bijzonder de kinesiologie, een hand geeft. 

Persoonlijk ben ik dol op het brein en fan van natuurlijke gezondheid. Ik ben wetenschappelijk Bioloog en ben altijd in mijn leven bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling/ spiritualiteit. Ik vind het heel leuk om aan heel verschillende mensen Brain Gym® te leren. In mijn cursussen zitten kinesiologen, leerkrachten, nieuwsgierige hoogopgeleiden, hoogsensitieve mensen, Mindfullness practitioners en ouders. Brain Gym® werkt met de principes van natuurlijk leren. Omdat Bewegend Leren in onze maatschappij al een algemeen geaccepteerd begrip is, verwacht ik ook dat Brain Gym® een de brug kan zijn tussen de maatschappij (onderwijs, zorg) en de kinesiologie. Mensen moeten bewegen, dat weet iedereen. Waarom we bewegen, waarom het nodig is onze spieren te activeren en in balans te brengen dat weten wij kinesiologen. 

Meer informatie over Brain Gym®: https://www.braingym-nederland.nl  

Extra opmerking over Brain Gym®: Educatief Kinesiologen werken met een licentie van Brain Gym® International. Deze organisatie kent haar eigen regels over het toepassen van balansen en Brain Gym® oefeningen. Dat houdt in dat je gecertificeerd moet zijn, wil je gebruik maken van de ® in de PR van je werk. Gecertificeerd zijn Instructeurs die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Het is ook mogelijk Facilitator te worden, dan volg je alleen de basiscursussen. Wellicht is dat een interessante toevoeging aan je huidge werk/ ambitie als kinesioloog. Brain Gym® lijkt het meest op een combinatie van creatief coachen, Woordblind, Leefblind en Stress Release. Een groot voordeel is dat je balansen kan doen zonder te spiertesten. We maken dan gebruik van observatie. Dit maakt kinesiologie heel laagdrempelig voor een groot publiek. 

Praktijk de Bolderik
Eveline Hund
Robiniahout 1
3991 MX Houten
0641252446
info AT praktijkdebolderik DOT nl
www.praktijkdebolderik.nl