De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk de Bolderik | Eveline Hund

Trainer

WIE BEN IK Ik ben (Educatief) Kinesioloog geworden nadat Kinesiologie mij van mijn klachten afhielp die ik overhield van een verkeersongeval op de fiets. Ik bleef na revalidatie en re-integratie klachten houden. Mijn leven bestond daarna uit een kleine baan en een prikkelvermijdend privé-leven. Ik was altijd moe. Er was mij verteld dat ik moest leren leven met de gevolgen van mijn Niet Aangeboren Hersenletsel. Ik had de diagnose NAH gekregen. Eigenlijk kon ik dat niet accepteren, maar hierin had ik geen keus dacht ik, en maakte er het beste van. Toen ik jaren later kinderen kreeg en volledig vastliep, kwam ik in de kinesiologie de oplossing voor mijn klachten tegen. Ik herstelde alsnog. 

Als ervaringsdeskundige in NAH help ik mensen met NAH of mensen met vergelijkbare klachten. Vaak hebben zij al veel therapie in het reguliere en/ of complementaire zorgveld gevolgd. Gedurende 3-6 maanden gaan wij samen op weg om weer op de rit te komen. Dat houdt in dat zij in balans komen met zichzelf, weer kunnen ontspannen en de uitdagingen in het leven weer aankunnen. Ik bied balansen en coaching en gebruik hiervoor verschillende technieken uit de Kinesiologie: Brain Gym®, Edu-K, Stress Release, Movement Based Learning, etc. 

 

MIJN CURSUSSEN Ik geef de cursussen Brain Gym® 104 en 101. Mijn cursisten zijn naast mijn cliënten, ook zorgprofessionals, familie, leerkrachten en collega-kinesiologen.  In de cursussen laat ik mijn deelnemers het plezier in bewegen ervaren en de kracht die de bewegingen hebben op ons energiesysteem en op ons gedrag. Naast bewegen geef ik uitleg over de theoretische achtergrond, bijvoorbeeld het dynamische breinmodel en de raakvlakken die de Brain Gym® heeft met de maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan de zorgsector, wetenschappelijke bevindingen, trauma, of persoonlijke ontwikkeling. Van oorsprong ben ik opgeleid tot wetenschappelijk Bioloog. 

 

AGENDA Staat de cursus die je wilt volgen niet in mijn agenda? Stuur een mailtje met je naam, gewenste cursus en je motivatie naar info@praktijkdebolderik.nl. Zeer regelmatig geef ik extra (online) cursussen wanneer zich een mooie groep deelnemers vormt. Het is ook mogelijk deels het opleidingstraject tot Brain Gym Facilitator® bij mij te volgen.

 

OVER DE METHODE: “Brain Gym® is de basis van de (Educatieve) Kinesiologie. De kern ervan bestaat uit 26 bewegingen, die teruggrijpen naar de motorische ontwikkeling tijdens de prilste kindertijd. In die periode leren we van nature om onze zintuigen (ogen, oren, handen en benen) te coördineren. Die bewegingen combineren we met gerichte observaties. Dat maakt Brain Gym® tot een heel respectvolle educatieve aanpak voor de lerende in elk van ons.” (uit Handboek Brain Gym, Paul & Gail Dennison) Meer informatie: https://www.braingym-nederland.nl  

 

MET BRAIN GYM®

  • kom je (weer) in contact met je aangeboren intelligentie en je potentieel;
  • vind je jouw emotioneel, intellectueel en lichaamsevenwicht (terug);
  • activeer je jouw vermogen om zelfgestuurd en met vreugde te leren;
  • krijg je inzicht in de compensatie strategieën die je hebt ontwikkeld in je leerprocessen;
  • ontdek je hoe deze compensaties te overstijden, zodat met name schoolse vaardigheden als lezen, schrijven, begrijpen, organiseren, wiskunde, etc. verbeteren.

 

Praktijk de Bolderik
Eveline Hund
Robiniahout 1
3991 MX Houten
0641252446
info AT praktijkdebolderik DOT nl
www.praktijkdebolderik.nl