De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk Movimento | Merel Slotboom

Trainer Professional Voeding LEAP Alumni TOPKI

Mijn naam is Merel Slotboom. Ik ben werkzaam als professioneel kinesiologe
en trainer in mijn praktijk Movimento. 

Als kind was ik dyslectisch. Ik draaide letters om, cijfers ook trouwens (dyscalculie), ik had moeite met spellingsregels, las heel langzaam en sloeg woorden over en maakte geheel andere zinnen dan er stonden. Ook had ik veel moeite me te concentreren. Hier kwam pas verbetering in toen ik om mijn 22eeen heel bijzondere buurvrouw kreeg die Brain Gym met me deed. Ik bleek een telganger (ik had op mijn billen geschoven, niet gekropen) en ik had 21 van de 26 letters van het alfabet niet geautomatiseerd. Na 3 weken kruislopen en luie achten in de lucht tekenen met letters (alfabet acht) las ik 12 bladzijden per uur in plaats van de 6 ervoor. Dank zijn haar en de Brain Gym oefeningen ben ik uiteindelijk afgestudeerd in Italiaanse taal- en letterkunde, want ik kwam door mijn literatuurlijst heen.

In 2001 werd mij gevraagd hoe ik dyslexie had overwonnen en of ik zelf niet een studie in die richting wilde doen. Nu vele jaren later ben ik zelf instructeur en begeleid met veel liefde en enthousiasme ouders, leerkrachten en kindercoaches zodat zij op hun beurt weer hun kinderen, leerlingen kunnen helpen. Wat ik terug krijg is dat de cursus als heel leuk en speels ervaren wordt en zo lekker oude blokkades opruimt zodat men gemakkelijker nieuwe stof tot zich neemt en automatiseert. De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, leerplezier, concentratie, een betere motoriek en de kans om te laten zien hoe knap ze werkelijk zijn.

Wellicht kunt u zich voorstellen hoe leuk mijn werk, 1 op 1 met kinderen en volwassenen met leerproblemen en als trainer van o.a. Brain Gym 101 is. Het geeft mij ontzettend veel voldoening en plezier om te zien dat mensen hun werkelijke potentieel benutten en gaan doen waarom ze hier zijn.

Mijn motto is: ”Live to the MAX!” Haal alles uit jezelf en uit het leven wat er in zit.

Praktijk Movimento
Merel Slotboom
Hoekerkade 97
2725AG Zoetermeer
06-13047395
06-13047395
merel AT movimento DOT nl
www.movimento.nl


24.4
1216
33
35.172.217.174