De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Stress Release 3

Basis Emotie Stress Release Voeding

Stress Release 3 is een cursus ontwikkeld door Wayne Topping. In deze methode worden twee belangrijke onderwerpen behandelt: geblokkeerde emoties en psychologische reversals.

Emoties horen bij het leven maar geblokkeerde emoties kunnen zorgen voor dwangmatig gedrag, fobieën, verslavingen, etc. Geblokkeerde emoties kunnen ook emoties zijn waarvan we vinden dat we ze niet mogen hebben, of emoties die we van huis uit niet gebruiken (dus dan weet je ook niet hoe) en soms zijn het emoties waar we maar niet uit kunnen komen (er in blijven hangen). 
Met behulp van de Callahan-methode en de uitbreiding daarop van Marge Murray (kinesioloog), worden deze geblokkeerde emoties vrijgemaakt én getransformeerd. Roger Callahan was de grondlegger van de methode die door Gary Craig (EFT) bekendheid heeft gekregen. Het bijzondere aan deze module is dat er via kinesiologische methoden therapeutisch maatwerk aan de cliënt wordt geleverd.

De verschillende reversals (onderdeel van overlevingsstrategie) geven veel inzicht in het herstelproces. Het zegt iets over zelfsabotage en ziektewinst. Hierdoor kan vooruitgang in het herstel onbewust tegengehouden worden. Belangrijk dus om dit goed in de gaten te houden en te testen én, indien nodig, te balanceren.
Waarom reversal behandelen bij het aanpakken van geblokkeerde emoties? Omdat er ooit een reden geweest is om de emotie te blokkeren en het verwarrend kan zijn om dit aan te pakken. Je moet iets loslaten wat je gediend heeft. De gehele procedure helpt bij het veranderen van de energie en lichaamsfysiologie, zodat het gedrag niet langer nodig is om de emotie te kalmeren.

De leerdoelen van Stress Release 3 zijn:

•    angsten, verslavingen en dwangmatig gedrag
•    fobieën en de methode om geblokkeerde angst te deblokkeren van Callahan
•    geblokkeerde emoties deblokkeren via het vijf elementen model van Marge Murray
•    de verschillende vormen van reversals en de aanpak hiervan.

Na afloop van deze cursus kun je op een dieper niveau werken aan vastgelopen en geblokkeerde emoties. Je kunt de klant helpen om oude patronen, angsten en gedrag te veranderen.

Verplicht te volgen module
Aantal uren: 8
Online Leeromgeving beschikbaar
Verplichte vooropleiding: Stress Release 1+2Touch for Health 2
Vervolg: Stress Release 4

Agenda Stress Release 3


Trainers van de module Stress Release 3