De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Touch for Health Metaforen & Doel bepalen

Touch for Health Verdieping

Werken met Metaforen geeft een enorme verdieping in je balansen. Het geeft je een werktuig in handen waarmee je een balans op maat kan maken, nog beter kunt laten aansluiten bij je klant en inzichten kunt brengen in ontstane patronen. Touch for Health is een ambacht, iets wat je steeds beter leert door te doen.

Allemaal zeggen we wel eens dingen als: "achter de wolken schijnt de zon", “er ligt een steen op mijn maag” of “ergens als een berg tegenop zien”, etc. Een metafoor is een figuurlijke uitdrukking, iets wat overdrachtelijk bedoeld is.
Het toevoegen van metaforen aan je werk, geeft een breder inzicht in doelen en onbalansen. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.
De theorie van de vijf elementen is één van de kernpunten van Touch for Health. Via de vijf elementen kan de meridiaan-energie op diverse manieren gebalanceerd worden; dus ook met behulp van metaforen.

Matthew Thie, de zoon van John en Carrie Thie, heeft al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met Touch for Health en de hele ontwikkeling ervan van nabij meegemaakt. Het concept van efficiënte communicatie en gespreksvoering was al een onderdeel van de eerste workshops van zijn ouders. Hij heeft zijn kennis en inzichten samengebracht in ‘Metaforen en doel bepalen’.

De leerdoelen van Touch for Health Metaforen & Doel bepalen zijn:

  • De kracht van metaforen
  • 11 eigenschappen van de 5 elementen om metaforisch te werken met Touch for Health
  • De spiertest bewegingen metaforisch inzetten
  • Metaforen – balanceren Fix-as-you-go
  • Metaforen – balanceren via de 5 elementen
  • Metaforen - balanceren via het mediaanwiel
  • Doel bepalen – 10 stappen om op welzijn gerichte doelen te stellen
  • Afstemmen op de klant – je eigen metaforen samenstellen.

Tijdens deze cursus leer je metaforen optimaal in te zetten en te benutten. Je maakt hierbij gebruik van het Touch for Health Handboek, jouw eigen creativiteit én die van je klant.

Verplicht te volgen module
Aantal uren: 14
Online Leeromgeving beschikbaar
Verplichte vooropleiding: Touch for Health 4
Vervolg:

Agenda Touch for Health Metaforen & Doel bepalen


Trainers van de module Touch for Health Metaforen & Doel bepalen