De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk Freedom of Choice | Ingrid van Niekerk

Trainer Supervisor Professional Voeding LEAP Alumni TOPKI

Sinds 1995 ben ik heel enthousiast geworden over kinesiologie en al zijn werkvormen. In 1997 is de praktijk gestart, waarin gewerkt wordt met Touch for Health, Stress Release, Edukinesiologie, Wellness Kinesiologie, N.O.T. (Neurologische Organisatie Technieken), N.A.E.T. (Nambudripad's Allergie Eliminatie Technieken), TAT (Transformerende Allergie Technieken), LEAP (Leerbevorderend acupressuur programma), Toegepaste Kinesiologie, SIPS, Neuro emotionele paden en enkele combinatievormen met Fysiotherapie en nog meer specifieke vormen van kinesiologie, te veel om allemaal te noemen.   

Ik werk circa vier dagen per week in de praktijk. Er wordt veel gewerkt met allergie-eliminatie, dyslexie en fysieke of emotionele problemen. Veelal is het als een puzzel waar gezocht wordt naar een ingang van een probleem of doelstelling en te zoeken of te vinden waar de oplossing zit. Het puzzelen is een uitdaging en dat is eigenlijk mijn specialiteit geworden in de loop van de jaren. We kunnen als kinesioloog veel technieken leren, maar het combineren ervan en inschatten waar je wat in kunt zetten vind ik het mooiste aan dit vak.

"Ik vind het heerlijk om met mensen aan hun gezondheid en 't gevoel van welzijn te werken. Samen op zoek gaan naar de beperkende overtuigingen, blokkades en deze aan te gaan. Het is alsof je tijdelijk mee mag lezen in een persoonlijk boek en ziet hoe men, zo hier en daar, een regel herschrijft, waardoor het geheel zich anders kan ontvouwen."

Ruim 16 jaar heb ik als voorzitter/penningmeester gewerkt voor Stichting Topki, samen met 4Topki vorm gegeven aan Topki. Ook heb ik samen met Iris Jongmans het Project voor Scholen met LEAP, psleap genaamd, gestart, waar we ons samen met 5 andere kinesiologen ingezet hebben bij een aantal scholen om kinderen met leerproblemen te helpen. Project Scholen LEAP is opgeheven vanwege te weinig interesse vanuit de scholen, dus iedereen werkt weer vanuit de eigen praktijk met LEAP.  Sinds januari 2019, ben ik uit het bestuur van Topki, ik geef nog wel trainingen en ben examinator.

"Zowel de praktijk als het hele cursusgebeuren blijven mij boeien. Het is mijn lust en mijn leven. Een leven zonder kinesiologie is voor mij niet meer denkbaar. Het heeft mij en vele anderen ontzettend veel gebracht. Kinesiologie biedt naast de reguliere geneeswijzen een handzame methode om jezelf in balans te brengen, om je gezondheid in ere te brengen en te houden. Het is een methode die gericht is op de totale mens, lichaam, geest en ziel horen allen met elkaar in evenwicht te zijn. Ik leef zelf steeds bewuster (nog steeds lerende), doe de dingen die ik leuk vind en pas kinesiologie dagelijks, met veel plezier, toe."

Verder ben ik getrouwd met Frans en samen houden we van genieten. Dit doen we onder andere door veel in de natuur te zijn, lekker aan zee of wandelen/ fietsen met de hond.

Freedom of Choice, vrijheid van keuze, dat is het overkoepelende waar we in deze praktijk naar streven, met respect voor elkaar!

Ik ben lid van het VNT, het RBCZ en het NIBIG, hierdoor is het veelal mogelijk om de consulten vergoed te krijgen. Navraag doen bij eigen verzekeraar is altijd aan te raden.

Praktijk Freedom of Choice
Ingrid van Niekerk
Hengelstraat 37
5126 EA Gilze
0161-451707
ingridvanniekerk AT gmail DOT com
www.praktijkfreedom.nl