De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk Delphus | Elles Steenvoort - Huijsmans

Trainer Professional LEAP Alumni TOPKI

Ik ben Elles Steenvoort-Huijsmans. Sinds 1977 werk ik in het basisonderwijs. Eerst als groepsleerkracht, later als remedial teacher en intern begeleider. Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, die extra ondersteuning behoeven bij het leren. In 1999 maakte ik kennis met de Kinesiologie. Wat ik in de cursussen leerde, ben ik gaan toepassen in mijn praktijk. In oktober 2003 ben ik afgestudeerd als professioneel Kinesioloog.

Het leren van kinderen heeft mij altijd gefascineerd. Ik vind het belangrijk, dat kinderen door ervaring ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en dat zij hun talenten optimaal ontwikkelen.

Tijdens mijn werk heb ik ervaren, dat er kinderen zijn, die niet echt lekker in hun vel zitten. Zij hebben problemen met leren, de sociale omgang, hun gezondheid of het omgaan met hun emoties. Veel van deze problemen hebben te maken met stressregulering; het omgaan met impulsen van buitenaf. 

De technieken uit de Kinesiologie helpen de stress ten aanzien van het leren te verminderen. Daardoor kunnen capaciteiten weer optimaal benut worden en wordt de voorwaarde geschapen om beter te kunnen leren. Leren is dan weer leuk en gaat je makkelijker af. Zodoende kunnen je prestaties op school, in de sport of bij het werken verbeteren. 

Samen kijken we naar wat je onderwijsbehoefte is; wat wil je leren? Met behulp van technieken uit de kinesiologie en, indien nodig,  remedial teaching, maak je jezelf de nieuwe leerstof eigen.  

DELPHUS, Praktijk voor kinesiologie en remedial teaching

- Vanuit mijn praktijk begeleid ik scholieren, ouders en leerkrachten.
- Ik ben instructeur Brain Gym 101 en geef deze cursus aan leerkrachten, ouders en anderen die kinderen begeleiden.

Praktijk Delphus
Elles Steenvoort - Huijsmans

Zoetermeer
06-28483641
info AT delphus DOT nl
www.delphus.nl