De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Krachtenspel

Zichtverbreders

Onze talenten staan duidelijk en letterlijk op ons gezicht te lezen.
Iedereen is verschillend en uniek en gedraagt zich ook zodanig. Wanneer we onszelf erkennen komen we uit de verf, wanneer we ons zelf ontkennen levert dit stress op en kost het veel energie.

De informatie in deze cursus is afkomstig uit verschillende disciplines die nooit tot wetenschap werden verheven maar al wel bewust of onbewust door iedereen wordt gebruikt:  “Als ik die persoon zie, krijg ik meteen al de griezels” of: “Bij die persoon voel ik me meteen thuis, ook al heb ik hem of haar nog nooit ontmoet!”.
In beide gevallen kun je toch nog bedrogen uitkomen en als je er meer over weet begrijp je dat het niet altijd bedrog is maar onbegrip voor de signalen.

De verschillende, al oude, disciplines: gelaatskunde, schedelkunde en persoonlijkheidsleer, maakten er gebruik van om mensen op hun uiterlijk te beoordelen.
Zo hebben heksen in sprookjes altijd kromme neuzen, en allerlei etnische groepen worden nog steeds beoordeeld op hun uiterlijk. De vier scheppende krachten verhouden zich tot elkaar als partners in een bedrijf; ze werken goed samen óf ze gaan met elkaar in de clinch. In deze cursus worden deze beschouwen als vier verschillende personen die alle vier een eigen werkplek hebben in een bedrijfspand waar werkbesprekingen aan de orde van de dag zijn.

De partners in het bedrijf:
Spirit: De manspersoon achter de ideeën, zijn werkplek met name in het voorhoofd.
Wil: de vrouwspersoon achter de emoties, haar werkplek met name in het achterhoofd.
Hart: hun beider kind waarin ze de balans vinden, zijn/haar werkplek met name over de middenlijn van het hele lichaam.
Manifestatie: de uiteindelijke vormgever, de schepper, zijn/haar werkplek met name het hele lichaam en vooral handen, voeten, gaan en staan.

In deze cursus ‘Krachtenspel’ maak je kennis met 86 verschillende gezichts- en lichaamsstructuren die allemaal een talent vertegenwoordigen en je leert hoe die talenten met elkaar samenwerken om te bereiken wat je wilt. Je leert deze kennis toe te passen door goed naar mensen te kijken.

Bij de cursus hoort een geïllustreerd boek en een kleurrijk kaartspel om je te helpen bij het opnemen van de informatie. Een prima manier om afscheid te nemen van vooroordelen en die in te wisselen voor verbazing over en acceptatie van de uniekheid van ieder mens.

Kunnen spiertesten is voor deze cursus handig, maar niet perse noodzakelijk. Aan te raden voor iedereen die met mensen werkt!

De onderwerpen in deze cursus zijn:

  • de vier scheppende krachten: idee, emotie, keus en manifestatie, ofwel spirit, wil, hart en manifestatie die invloed hebben op het tot stand komen van alle creaties,
  • de samenhang tussen de structuur (vorm) van het lichaam en zijn functies en welke consequenties dit kan hebben voor mensen,
  • de samenhang met de hersendelen en de breinfuncties,
  • inzicht krijgen dat zijn structuur iemand stress kan opleveren, wanneer zijn talent of zijn beroep strijdig is met zijn doelen;
  • inzicht krijgen in welke talenten van anderen jou stress geven en hoe je deze stress kunt afvoeren, bijvoorbeeld door een kinesiologische balans;
  • door observatie en spiegelen de ander inzicht geven in zijn talenten en structuur en hem ondersteunen in het maken van een eventuele andere keuze;
  • de procedure van het gebruik van de kaarten van het Krachtenspel toepassen en m.b.v. kinesiologie duiden en ontstressen in relatie tot het door de testpersoon gestelde doel.

In deze cursus leer je hoe talenten in je gezicht zijn te lezen en hoe deze talenten in te zetten om je te ondersteunen.

Overige module
Aantal uren: 24
Verplichte vooropleiding: geen
Vervolg: Zicht op Leefblind 1Zichtverbreders - instructeurs training

Agenda Krachtenspel

Zijn er geen modules gepland? Neem contact op met een van onderstaande trainers voor meer informatie.


Trainers van de module Krachtenspel