De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

De 8 wonderbaarlijke meridianen

Specialisatie Overige

De 8 Wonderbaarlijke Meridianen worden ook wel de 8 extra meridianen genoemd. De hoofdmeridianen worden de zee van energie genoemd, de 8 wonderbaarlijke meridianen de reservoirs van bronenergie. Energie van de bron! Dat maakt deze meridianen zo bijzonder. Deze wondermeridianen kunnen blokkades in de hoofdmeridianen voorkomen of tekorten aanvullen. Hun brede werking, ook in onze persoonlijke ontwikkeling, maakt ze bijzonder om mee te werken.

Binnen de Chinese Geneeskunde vertegenwoordigen de Acht Wonderbaarlijke Meridianen het diepste niveau van energetische structurering van het lichaam. Deze meridianen worden als eerste in de baarmoeder gevormd en zijn de dragers van Yuan Qi-de voorouderlijke energie die overeenkomt met onze genetische erfenis. Zij fungeren als diepe reservoirs van waaruit de twaalf hoofdmeridianen kunnen worden aangevuld, en waarin de laatste hun overschotten kunnen afvoeren. Andere namen voor deze Acht Buitengewone Meridianen zijn de Acht Nieuwsgierige Vaten, de Acht Wonderbaarlijke Meridianen, en de Acht Onregelmatige Vaten.

De leerdoelen van De 8 Wonderbaarlijke Meridianen zijn:

  • de relatie tussen De 8 Wonderbaarlijke Meridianen en de hoofdmeridianen,
  • de informatie over de relatie tussen de meridianen vertalen voor de cliĆ«nt zodat er inzicht ontstaat,
  • de technieken uit Touch for Health en Zicht op Leefblind inzetten om dieper resultaat te krijgen,
  • verschil tussen het Meridiaanwiel, de 5 Elementen en de 8 Wonderbaarlijke Meridianen,
  • de functie, plaats, werking, emoties, metaforen en archetypen van de 8 Wonderbaarlijke Meridianen,
  • de specifieke spiertesten en overige test- en correctiemethoden in het totale meridiaan systeem inclusief de 8 Wonderbaarlijke Meridianen.

Na afloop van de cursus De 8 Wonderbaarlijke Meridianen ben je in staat om op een dieper niveau de energie in de meridianen te balanceren, waardoor er integratie ontstaat in het hele wezen - eenheid.

 

Heb je les gehad in Centering (Cloaca, Gaits en Hyoid), dan kun je vrijstelling krijgen voor Zicht op Leefblind 1, mits je voldoende kinesiologie ervaring hebt. Neem even contact op met de trainer.

Vrije keuze module
Aantal uren: 14
Verplichte vooropleiding: Touch for Health 4Zicht op Leefblind 1
Vervolg:

Agenda De 8 wonderbaarlijke meridianen

Zijn er geen modules gepland? Neem contact op met een van onderstaande trainers voor meer informatie.


Trainers van de module De 8 wonderbaarlijke meridianen