De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Natuurgeneeskundige praktijk Gilze | Petra Hermans

Professional Voeding LEAP Alumni TOPKI

Ik ben Petra Hermans, geboren in 1961 en moeder van 2 kinderen. Na 20 jaar het vak van pedicure uitgeoefend te hebben was ik toe aan nieuwe uitdagingen, nieuwe inzichten, zelfontplooiing en een andere, meer holistische kijk op de mens. Ik startte met de opleiding voetreflexzonemassage en beoefen deze tak nu enkele jaren. Dit voelde voor mij echter niet aan als voldoende; ik wilde meer weten. Ik miste aanvullende mogelijkheden zoals bv. het uittesten van vitaminen en mineralen. Een manier om dat te testen vond ik in de Kinesiologie.

Dat werd de volgende opleiding die ik ging volgen. Na touch for health en diverse andere cursussen zoals stress release, voeding en leefblind, kreeg kinesiologie met zo te pakken dat het mijn passie is geworden. Kinesiologie vind ik erg bijzonder omdat het werkt met spiertesten waarbij de cliënt zelf goed kan voelen wat de uitslag is van de spiertest. Door middel van het spiertesten wordt vaak snel duidelijk wat de oorzaak is van de klacht of het probleem (ook in de onbewuste en dieper gelegen lagen). Die klacht is eigenlijk een uiting van het lichaam dat het zich niet in balans voelt. Met diverse technieken wordt waar mogelijk het verstoorde evenwicht herstelt en proberen we samen inzicht te krijgen in het probleem. We doen dit om duidelijk te krijgen welke overtuiging, valkuil, patroon of emotie als een obstakel werkt. Ten tweede doen we dit om te voorkomen dat hetzelfde probleem in een andere vorm terugkomt.  Doordat we werken met de energie van de cliënt zelf wordt het unieke zelfherstellende vermogen van het lichaam aan het werk gezet, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer (levens)energie vrijkomt waardoor de persoon in kwestie vitaler wordt en zijn weg op eigen kracht kan vervolgen.  

De diverse technieken kunnen ook worden ingezet bij het haalbaar maken van een (levens)doel. Door stressoren bewust te maken en aan te pakken merk je dat het doel bereikbaar wordt. Dit geldt ook voor het haalbaar maken van een droom/ideaal, zin geven aan het leven, etc. Met liefde, plezier en respect begeleid ik u in uw ontwikkelingsproces en loop daarbij ook zelf mijn weg. Wilt u meer informatie, neem dan een kijkje op mijn website.

Natuurgeneeskundige praktijk Gilze
Petra Hermans
Van Wassenbergstraat 7
5126 HE Gilze
06-34082159
info AT natuurgeneeskundigepraktijkgilze DOT nl
www.natuurgeneeskundigepraktijkgilze.nl