De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Themadag Meridianen

Lichaamsstructuur Touch for Health Basis Emotie Voeding Themadagen

Meridianen zijn de rivieren in ons lichaam waar onze energie doorheen stroomt. De energie die ons voedt, die de richting aangeeft en die onze structuur voor een deel bepaalt.

Het manual wat zomer 2022 ontstaan is voor deze dag is een verzameling van informatie uit verschillende bronnen. Gaandeweg is er een idee ontstaan en weer verandert. Kwam er een nieuw idee, dat ook weer veranderde en steeds verder gaand kwam Inge materiaal tegen dat ze nodig had om dit manual te maken wat het nu is geworden. “Ik weet zeker dat niet alles erin staat. Ik hoop dat het je een duidelijk beeld geeft van de complexiteit van de mens en de eenheid die ieder mens in zich en om zich heen bezit.”

Het mooie van kinesiologie is dat we dit allemaal weer los kunnen laten en via de spiertest aan de persoon kunnen ‘vragen’ wat er aan de hand is en wat diegene nodig heeft.

We onderzoeken vooral de staat van de kanalen en Qi in gezonde conditie en hoe dit kan veranderen wanneer de Qi niet meer stroomt zoals gezond is (voor die persoon).

Kunnen we deze kennis opnemen en zodanig gebruiken, dat onze behandelingen daardoor extra diepte en bewustzijn bereiken? Wat Inge met deze kennis wil bereiken is de nieuwsgierigheid aan te wakkeren naar de oude wijze leer van kanalen, de holistische visie die daarmee gepaard gaat en de behoefte om deze manier van denken in te zetten in de praktijk.

“Het is mijn visie en missie dat we vooral door terug te gaan naar de basis en weer voeling krijgen met eenheid we meer mensen kunnen helpen om zich staande te houden in een maatschappij die te snel verandert voor onze evolutionaire staat. De progressie gaat door en we zullen een manier moeten vinden om onze Qi gebalanceerd te houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit kan via de Qi en de kanalen in al hun vormen.”

De reden waarom hier kanalen staat, is omdat meridianen een slechte vertaling is van de Jing Luo. De meridianen zijn slechts een onderdeel van het geheel. En … zeker niet het minste onderdeel, maar er is meer. Er zijn meridianen, kanalen, vaten, collateralen,… Gaandeweg zul je het verschil gaan begrijpen.

Het is een uitgebreid manual geworden, dat ook heel geschikt is als naslagwerk. Om die reden zal niet alles tijdens de dag doorgenomen worden. Inge licht een tip van de sluier op en vervolgens wordt er met acupunctuurpunten aan de slag gegaan om daar de stress vanaf te halen, zodat de Qi weer overal goed door kan stromen.

We wensen je heel veel plezier in de ontdekking van de Chinese wijze van denken!

De onderwerpen van de themadag Meridianen zijn:

  • Yin – Yang
  • De fundamentele stoffen van de Chinese geneeskunde
  • Het Jing Luo netwerksysteem
  • De verschillende acupunctuurpunten
  • Emotional Stress Defusing

Na afloop van de cursus kun je de verschillende kanalen en qi checken op onbalansen en door middel van Emotional Stress Defusing ervoor zorgen dat betrokken acupunctuurpunten weer de informatie doorgeven waarvoor ze bedoelt zijn en daarmee het functioneren van de kanalen, vaten en energieën optimaliseren.

Verplicht te volgen module
Aantal uren: 8
Verplichte vooropleiding: Touch for Health 4
Vervolg:

Agenda Themadag Meridianen

Zijn er geen modules gepland? Neem contact op met een van onderstaande trainers voor meer informatie.


Trainers van de module Themadag Meridianen