De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Themadag Centrering

Verdieping Themadagen

Tijdens deze bijzondere Themadag wordt er gewerkt met het centeringsysteem bestaande uit Coacals, Gaits en het Hyoid. Centering zegt iets over hoe zit je in je centrum, sta je evenwichtig in het leven? Of val je gauw om? Welke emoties of andere zaken halen je uit je centrum.

Onderwerpen die aanbod komen zijn:

 • Cloacals, energie afvoer
  Dit systeem is ontstaan in de uterus waar jij je als vrucht ontwikkelde het is één van de oudste energie systemen in ons lichaam en zonder dit systeem kunnen we niet functioneren. We gaan leren hoe deze "afvoerbuizen” in ons lichaam lopen en hoe we deze verbinden met elkaar. Welke correcties we kunnen gebruiken als dit systeem uit balans is.
 • Gaits, coördinatie houvast
  Dit systeem heeft vaak te maken met vermoeidheid door het lopen tgv een verkeerde afwikkeling van de voeten of een verstoorde hand voet coördinatie er worden veel spieren actief gebruikt tijdens het lopen. Welke verstoring is er in deze dagelijks terugkerende bewegingen? We werken met de Gaits punten die je al kent vanuit de Touch for Health maar nu uitgebreid met de punten op de handen, verbindingen maken tussen deze twee en welke meridiaan hoort bij welke onbalans hoe kunnen we dit testen en corrigeren? 
   
 • Hyoid, mogelijkheden om je te uiten
  Dit is het tongbeen wat met een groot aantalspieren in en rond om de keel verbonden is. Het Hyoid kan betrokken zijn bij spraakproblemen door het je zelf niet "uitspreken” of stress bij je zelf verbaal te uiten waardoor er spanning ontstaat in of rondom het tongbeen en de stembanden waardoor je verkrampt en het spreken nog moeilijker wordt. Hoe sta je in het leven, beweeg je je rondom? Hoe spreek je voor jezelf en mag je je open uiten? Hoe houd je vast of zet je jezelf in beweging?

Aan het einde van deze cursus dag ben je instaat te werken aan de evenwichtigheid van je cliënt.

Verplicht te volgen module
Aantal uren: 8
Verplichte vooropleiding: Praktijkdag Zicht op Leefblind
Vervolg:

Agenda Themadag Centrering

Zijn er geen modules gepland? Neem contact op met een van onderstaande trainers voor meer informatie.


Trainers van de module Themadag Centrering