De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

SIPS 1

Lichaamsstructuur Specialisatie SIPS

SIPS: Stress Indicator Punt Systeem

SIPS gebruikt acupunctuurpunten om met behulp van de spiertest te bepalen wat voor type stress ervaren wordt en om te helpen de stress efficiënter af te voeren.

SIPS Kinesiologie is een van de meest innovatieve en krachtige kinesiologietechnieken die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Het is een briljante doorbraak die het werken in je praktijk zal veranderen. De SIPS technieken geven je toepassingsvormen, die je meteen in al je balansen kunt integreren.

Alle cellen maken gebruik van het meridiaansysteem om de homeostase in het lichaam te helpen behouden, maar gestreste cellen kunnen soms de homeostase niet hervinden en na verloop van tijd zal de gezondheid eronder lijden.
Sips identificeert het type stress van cellen. Door vervolgens weerstand en elektrische stroming in de cellen te normaliseren, komen de cellen en dus ook organen of structuren terug in zijn/haar eigen potentieel zodat heling plaats vindt.

SIPS werkt op alle niveaus van het lichaam om de heling van het hele lichaam te bevorderen. SIPS kan uiterst effectief zijn bij pijnverlichting, het identificeren van energetische onbalansen van wortels van chronische ziekten, de verbetering van cognitieve functies en leerproblemen en helpen bij het hormonale evenwicht. SIPS zorgt voor diepe balansen die alle stressoren in één keer op een snelle en effectieve manier 'online' brengen, door direct met acupunctuurpunten als energiesysteem te werken.

Elk niveau van SIPS heeft als uitgangspunt één bepaalde auralaag (beschreven door Ann Brennan). Door de te onderscheiden lagen van de aura te koppelen aan bepaalde energie kon Ian SIPS punten aanreiken voor elke laag en nauwkeurig omschrijven op welke manier de punten binnen die laag teruggebracht kunnen worden naar het optimale potentieel van zichzelf.

SIPS 1 is een 3-daagse cursus waarbij gewerkt wordt met het fysiek-etherisch niveau. Je leert de theorie van het werken met SIPS en het werken met SIPS structuur-punten zoals o.a. spier, pees, ligament, bloedvoorziening, lymfedoorstroming, zenuwstelsel. Zeer bruikbaar voor spiercorrecties, pijnklachten en bijvoorbeeld het balanceren van reactieve spieren.
Daarnaast bevat het een mooie correctiemethode om de stabiliteit van een gewricht te balanceren.
In SIPS 1 krijg je tevens punten tot je beschikking voor het limbische systeem (primaire overlevingsemoties) en voor de bijnieren i.v.m. stress die invloed heeft op het bewegingsapparaat.

De leerdoelen van SIPS 1 zijn:

  • kennis nemen van de theorie waarom het lichaam het eigen potentieel niet kan benutten voor heling en het SIPS Menselijk Lichaam Energie Systeem en het werken met het SIPS protocol
  • kennis nemen van de theorie omtrent proprioceptie en de werking van het zenuwstelsel in relatie tot spier- en peessensoren
  • het balanceren van overgefaciliteerde en ondergefaciliteerde (spier)circuits
  • het balanceren van spieronbalansen als gevolg van problemen in pezen, ligamenten, inclusief retinaculum en peesbladen etc.
  • het reduceren van pijn in spieren en lichaamsweefsel
  • het balanceren van gewrichten teneinde hun functie beduidend te verbeteren
  • een dieptebalans van het kniegewricht door voor meer gedifferentieerde spiertesten de gevonden type celstress op te heffen, waardoor de spieren of pezen een hernieuwde balans verkrijgen
  • het balanceren van primaire emotionele stress en bijnierstress die van invloed kan zijn op het bewegingsapparaat
  • de eerste correctiemethode van de SIPS methode (meridiaanmatrix) toe te passen.

Na afloop van de cursus ben je in staat om op een gemakkelijke manier te werken met het SIPS protocol, op een efficiënte manier spieren, pezen, banden, gewrichten etc. te balanceren, de eerste emotionele stress te reguleren en te werken met de meridiaanmatrix.

Vrije keuze module
Aantal uren: 21
Verplichte vooropleiding: Touch for Health 4
Vervolg: SIPS 2

Agenda SIPS 1

Zijn er geen modules gepland? Neem contact op met een van onderstaande trainers voor meer informatie.


Trainers van de module SIPS 1