De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Brain Gym® 1.12 Klaar van Top tot Teen

Edu-Kinesiologie

Deze workshop, ‘Hooked up from Head to Toe’, gecreëerd door Lisa Marcovici en Michèle Hébert, is bedoeld voor leerkrachten uit het kleuteronderwijs, pedagogische medewerkers uit kinderdagverblijven of kleuterscholen, ouders en iedereen die betrokken is bij de opvoeding en begeleiding van het jonge kind.

Tijdens deze ééndaagse cursus ontdek je de 26 Brain Gym®-bewegingen en hun toepassing met kleine kinderen om ze tot rust te laten komen en hun motorische basisvaardigheden te ontwikkelen. De voordelen van Brain Gym worden op een eenvoudige en leuke manier voorgesteld en kunnen gemakkelijk in de dagelijkse routine worden geïntegreerd. Zelfbewustzijn, stressmanagementtechnieken en observatie-, concentratie-, organisatie- en communicatieve vaardigheden worden aangeleerd, door middel van spel.

Deze opleiding is open voor iedereen.

De leerdoelen van Klaar van Top tot Teen zijn:

  • Brain Gym® activiteiten kunnen integreren in het dagelijks leven van kleine kinderen, door middel van spel.
  • Kleine kinderen begeleiden bij het leren van zelfbewustzijn, zelfobservatie, en technieken om hun stress zelf te hanteren

Na het afronden van de cursus ontvang je een erkend certificaat van Brain Gym® International. www.baingym.org. De cursus is recertificerend voor Brain Gym Instructeurs voor 8 kredietpunten.

Educatieve Kinesiologie – Brain Gym® is een methode ontwikkeld door Paul en Gail Dennison – www.heartsatplay.com.  

Na afloop van heb je leuke tools in handen waar je onmiddellijk mee aan de slag kan met je kleine cliënten. Je kan ze begeleiden in zelfobservatie en via spel zelf tools aanreiken

Overige module
Aantal uren: 8
Verplichte vooropleiding: Geen
Vervolg:

Agenda Brain Gym® 1.12 Klaar van Top tot Teen


Trainers van de module Brain Gym® 1.12 Klaar van Top tot Teen