De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Natuurgeneeskundige praktijk | Sandra Meuldijk

Professional Alumni TOPKI

Ik ben Sandra Meuldijk, geboren in 1958, getrouwd, en moeder van twee kinderen. Na een opleiding polariteitsmassage en Nehpos huidtherapie ben ik in 1990 gestart met een Natuurgeneeskundige praktijk aan huis, om vervolgens een studie T.C.M. met laagfrequent-magneetveld therapie en infrarood-laser te doen. In 1995 ben ik beëdigd bij het V.N.T. (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en was ik inmiddels bezig met de opleiding Kinesiologie.

Kinesiologie is een spiertestmethode ontwikkeld door Chiropraktoren uit Amerika, waarbij ze ontdekt hebben dat een aantal geisoleerde spieren een relatie hebben met een energie-baan, welke weer een relatie heeft met een orgaan of systeem. De hele methode is onder-verdeeld in structurele problemen, chemische problemen (waterhuishouding/stofwisseling/ hormoonstelsel), en emotionele problemen. Kinesiologie maakt het voor cliënten mogelijk op een heel diep niveau contact te maken met hun eigen lijf, en zodoende inzicht te krijgen in hun eigen klachten, waarop deze samen met de therapeut stapsgewijs gedeblokkeerd of ontstrest kan worden. Op deze manier kunnen verstoringen die mogelijk in een later stadium tot ziektebeelden zouden leiden opgelost worden zodat de cliënt weer klachtenvrij wordt. 
Met één of meerdere behandelingen is er bijna altijd iets aan de klacht te doen. Ook kan de methode worden gebruikt als zoekmachine om mensen door te verwijzen naar een andere therapie.

De Kinesiologie heeft mijn hart gestolen, en loopt als grote rode draad door mijn werkwijze. Ik gebruik deze techniek ook als handvat bij mijn andere disciplines;* Polariteitsmassage: algehele lichaamsmassage om je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen.* Nehpos huidtherapie: behandeling van psoriasis/eczeem/ acne/beroepsgebonden huidaandoeningen d.m.v. producten/ kruiden/emoties balanceren/laagfrequent magneetveld therapie en infrarood therapie.* T.C.M. (Traditional Chinese Medicine): 5 elementenleer en acupunctuur d.m.v. laagfrequent magneetveld en infrarood therapie.
 
Ik ben lid van het V.N.T. registratie n.r. 95.852.  Bijna alle verzekeraars vergoeden de consulten mits men verzekerd is voor alternatieve geneeswijzen!
Natuurgeneeskundige praktijk
Sandra Meuldijk
Kreekdijk 45
4758 TM Standdaarbuiten
0165-551396
06-29011178
n.g.p.s.meuldijk AT gmail DOT com
www.kinesiologiekristal.nl