De meest veelzijdige opleiding in Professionele Kinesiologie

Praktijk Corpus et Vita | Astrid Verbeek

Professional Voeding LEAP Alumni TOPKI

Wie ben ik?
Ik ben Astrid Verbeek en ben van het geboortejaar 1961. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen dochters en aangetrouwde zoon. In het verre verleden ben ik mijn carrière gestart als leerling verpleegkundige B. Hier kwam abrupt een einde aan toen ik door een auto van mijn bromfiets werd gereden en het herstel iets langer duurde dan verwacht. Omdat ik afgekeurd werd kwam ik via de WAO in de ambtenarij terecht. Daar ben ik blijven steken, tot een moment waarop ik mezelf afvroeg waarom ik niet bezig was met werk waar ik mijn hart echt aan kon geven. Dat was het moment waarop ik op onderzoek uit ben gegaan en zo bij de kinesiologie terecht ben gekomen.

Mijn weg:
In 2006 ben ik begonnen met een module van de kinesiologie om te kijken wat dit nu eigenlijk betekende. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten en ben ik steeds verder op het pad van kinesiologie gegaan. En hoe verder ik ga, hoe enthousiaster ik word en hoe meer ik geboeid raak door de vele mogelijkheden. Kinesiologie boeit me enorm, omdat met behulp van eenvoudige technieken grote resultaten geboekt kunnen worden. Zelf ben ik verlost van hormonale migraine-aanvallen. Ook heb ik veel blokkades op kunnen ruimen, waardoor ik een ander mens ben geworden! De wereld is vol kleur en heeft vele positieve verrassingen!

Wat is kinesiologie:
Kinesiologie is een mooie methode om het zelfhelend vermogen van je gehele wezen in te zetten. Dit gebeurt op gebieden van structuur, emotie en chemie. Het middel dat ingezet wordt om het lichaam te balanceren, is het spiertesten. De spiertest geeft aan op welk niveau in het lichaam blokkades zitten en laat zien welke methoden ingezet kunnen worden om deze blokkades op te heffen. Het is een combinatie van oosterse geneeswijzen (meridianen, acupressuur) en westerse wetenschap (chiropractie en voedingsleer).

Wanneer kun je kinesiologie toepassen?
Kinesiologie kan toegepast worden op een zeer breed gebied. Hier volgt een indicatie:

  • huidklachten;
  • hoofdpijn;
  • rugklachten;
  • gewrichtsklachten;
  • spierklachten;
  • stressregulering;
  • doelbepaling;
  • loslaten van oude patronen;
  • stress/depressie.

De methoden waarmee ik werk zijn Touch for Health, Stress Release, Woordblind, Leefblind, Voedingprotocol, LEAP, INPP voor coördinatie en bewegingsverbetering.

Mijn praktijk:
Voor behandelingen kun je terecht aan de Elkerzeeseweg 53 in Scharendijke  (natuurgeneeskundige praktijk). 

Het werk als kinesiologe zie ik als een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Bij specifieke en/of aanhoudende klachten dient te allen tijde de huisarts te worden geraadpleegd.  

Wil je meer weten?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen.

Bedankt voor het bezoeken van deze pagina en hopelijk tot ziens!

Praktijk Corpus et Vita
Astrid Verbeek
Elkerzeeseweg 53
4322NA Scharendijke
06-30036635
info AT corpusetvita DOT nl
www.corpusetvita.nl